blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες αθλητής του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας!

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες αθλητής του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας!

PyeongChang2018 Winter Paralympic Games

Μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας ο αθλητής του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας

Κωνσταντίνος Πετράκης, στο άθλημα του ParaSnowboard! 

 

 

Η μεγαλύτερη στιγμή για έναν αθλητή με αναπηρία είναι η συμμετοχή του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να ζήσει ένας αθλητής είναι να παρελάσει κρατώντας τη σημαία της χώρας του σε αυτούς τους αγώνες. Ιστορική στιγμή για το μόλις τριών ετών Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας, ιστορική στιγμή για τον αθλητή Κωνσταντίνο Πετράκη, που θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες 2018, ιστορική στιγμή για την πόλη της Βέροιας που θα έχει για πρώτη φορά εκπρόσωπο στην μεγαλύτερη γιορτή του Παραολυμπιακού Αθλητισμού. 

Η συγκίνηση για όλους μας είναι πολύ μεγάλη, γιατί βλέπουμε τους κόπους του αθλητή μας να ανταμείβονται, τις προσπάθειες όλων εμάς που βρισκόμαστε πίσω από τους αθλητές να καρποφορούν και το σωματείο μας, με σωστή και μεθοδική δουλειά να κατακτά τον έναν στόχο πίσω από τον άλλον και να εκπληρώνει τον βασικό σκοπό ίδρυσής του.

Κωνσταντίνε Πετράκη, η Διοίκηση, τα μέλη, οι προπονητές και οι συναθλητές σου, νιώθουμε υπερήφανοι και συγκινημένοι για την ανευ προηγουμένου ιστορική επιτυχία σου. Μόνο και μόνο η συμμετοχή σου στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη και μάλιστα ως μοναδικού εκπροσώπου της χώρας μας σε ένα καινούριο άθλημα, είναι από μόνο του μεγαλειώδες γεγονός, ανεξαρτήτου τελικού αποτελέσματος. Το μέλλον σου ανήκει και είμαστε δίπλα σου.

Καραϊωσήφ Αλέξανδρος
Καθ. Φ.Α. - Προπονητής ΑμεΑ
Ιδρυτής Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας

 


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής
 Συγκροτήθηκε η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα Pyeongchang 2018



   "Η Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) στις 26  Φεβρουαρίου 2018 συγκρότησε την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες PyeongChang 2018. Η Ομάδα συγκροτήθηκε σύμφωνα με τον Οδηγό Πρόκρισης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και η χώρα μας θα συμμετάσχει με έναν αθλητή στο άθλημα της Παραολυμπιακής Χιονοσανίδας (Para Snowboard). 

    Ο αθλητής της Παραολυμπιακής Χιονοσανίδας (Para Snowboard) Κωνσταντίνος Πετράκης από τη Βέροια, Ημαθίας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας συμμετέχει στο άθλημα της Χιονοσανίδας σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. 



   Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΕ Γεώργιος Φουντουλάκης: "Είναι η Πέμπτη φορά που η Ελλάδα συμμετέχει σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες μετά τη συμμετοχή στις Αγώνες του Σολτ Λέικ το 2002, του Τορίνο το 2006, του Βανκούβερ το 2010 και του Σότσι το 2014. Είμαστε χαρούμενοι που η χώρα μας  θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση, δίνοντας ισχυρό κίνητρο για νέα παιδιά με αναπηρία να έρθουν κοντά στα χειμερινά αθλήματα. Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή προσπαθεί μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων να αναπτύξει τα χειμερινά αθλήματα. Ευχόμαστε να έχουν καλή επιτυχία στους Αγώνες".

   Η Αρχηγός αποστολής Αναστασία Γκούφα τόνισε: "Συμμετέχουμε με έναν νέο αθλητή και στα δύο αγωνίσματα της Παραολυμπιακής Χιονοσανίδας (Para Snowboard) δίνοντας έτσι το παρών στη σημαντικότερη διοργάνωση των χειμερινών αθλημάτων. Ο Κωνσταντίνος Πετράκης είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος αθλητής καθώς κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια στον τελευταίο αγώνα της προετοιμασίας του. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση και σε όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες".

  

 Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται στη PyeongChang της Νότιας Κορέας στις ίδιες εγκαταστάσεις που ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λίγες μέρες πριν. Η τελετή έναρξης διεξάγεται στις 9 Μαρτίου 2018 και ολοκληρώνονται με την τελετή λήξης στις 18 Μαρτίου. Ο αθλητής μας θα αγωνιστεί στις 12 Μαρτίου στο Snowboard Cross  και στις 16 Μαρτίου στο Bank Slalom.


Πηγή: paralympic.gr






 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.