blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para-Badminton 2017 με τη συμμετοχή του Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para-Badminton 2017 με τη συμμετοχή του Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης ΑμεΑ (Para-Badminton) 2017

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με τη συμμετοχή αθλητή μας! 

Ο.Α.Κ.Α., Αθήνα, 15/06/2017

 

 

   Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟμ-ΑμεΑ) στα πλαίσια της ανάπτυξης και προώθησης του αθλήματος της Αντιπτέρισης ΑμεΑ (Para-Badminton)* το οποίο συμπεριελήφθηκε πρόσφατα στο Πρόγραμμα για την Παραολυμπιάδα του Τόκυο 2020, προκήρυξε και θα διοργανώσει για πρώτη φορά Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τη συμμετοχή αθλητών από τα σωματεία ΑμεΑ της χώρας. 
   Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Βοηθητικό Προπονητήριο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α. στην Αθήνα, την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, αφού πρώτα οι αθλητές περάσουν από classification.


Συμμετοχή του αθλητή μας Καραγιάννη Θωμά-Αριστοτέλη
  To Αθλητικο Σωματεία ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που δίνει η ΕΑΟμ-ΑμεΑ σε κάθε αθλητή να συμμετέχει σε δύο αθλήματα και κυρίως λόγω συγγένειας της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με την Αντιπτέριση, θα συμμετέχει στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τον αθλητή Καραγιάννη Θωμά-Αριστοτέλη, ο οποίος προπονείται εντατικά τις τελευταίες μέρες, υπό την επίβλεψη του προπονητή του.
  Έτσι, το Para-Badminton, το οποίο δεν καλλιεργείται στην πόλη μας, θα γίνει το τέταρτο παραολυμπιακό άθλημα που καλλιεργείται επίσημα από το σωματείο μας.
   Τον αθλητή μας θα συνοδεύσει στους αγώνες ο προπονητής του κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος και ο πατέρας του Αχιλλέας. Η αποστολή αναχωρεί από τη Βέροια, την Τετάρτη 14/06.

 
Ο αθλητής μας Θωμάς Καραγιάννης με τον προπονητή του κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρο

*Τί είναι το Para-Badminton

  Eίναι η παραολυμπιακή έκδοση του Βadminton (Aντιπτέριση). Παίζεται στο ίδιο γήπεδο, με τις ίδιες ρακέτες και φτερά με προσαρμογές του φιλέ και των κανονισμών για τη συμμετοχή ατόμων με κινητικά προβλήματα. Οι αθλητές χωρίζονται σε 6 κατηγορίες (κλάσεις) ανάλογα με το είδος και την βαρύτητα της αναπηρίας, όπως συμβαίνει σε όλα τα παραολυμπιακά αθλήματα. Οι κατηγορίες 1 και 2 είναι για αθλητές σε αμαξίδιο, οι κατηγορίες 3 και 4 είναι για αθλητές με αναπηρία στα κάτω άκρα αλλα αγωνίζονται όρθιοι, η κατηγορία 5 για αθλητές με αναπηρία στα άνω άκρα και η κατηγορία 6 για αθλητές με κοντό ανάστημα (νανισμό κλπ). 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.