blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Η Γιορτή των Κορυφαίων Του Ελληνικού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η Γιορτή των Κορυφαίων Του Ελληνικού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού

Η Γιορτή των Κορυφαίων Του Ελληνικού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού

Βράβευση για την Βεροιώτισσα Πρωταθλήτρια του Goalball Βασιλική Άγκο!


 

        Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) διοργανώνουν εορτάστική εκδήλωση στην οποία θα τιμηθούν αυτοί που ξεχώρισαν το 2014.

       Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες που διακρίθηκαν σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε παγκόσμια κύπελλα, σε διεθνείς διοργανώσεις του εξωτερικού ή σημείωσαν παγκόσμια ρεκόρ μέσα στο 2014, καθώς επίσης και οι προπονητές τους.

       Ανάμεσα στους διακριθέντες αθλητές που θα βραβευθούν είναι και η Βεροιώτισσα Πρωταθλήτρια του Goalball και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, αθλήτρια με ολική απώλεια όρασης, Βασιλική Άγκο, για την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Goallball και την άνοδο στην Α' Κατηγορία, για την οποία το "Εν Σώματι Υγιεί" - www.r4rehab.blogspot.gr είχε κάνει εκτενές αφιέρωμα. (Δείτε ΕΔΩ το αφιέρωμα). 
Εμείς με τη σειρά μας ελπίζουμε κάποια στιγμή να την "ανακαλύψουν" και οι τοπικοί φορείς...

    

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα βραβευτούν: 
  • Άρση βαρών σε πάγκο: Παύλος Μάμαλος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Δημήτρης Μπακοχρήστος.
  •  Στίβος: Γιώργος Κωστάκης, Στυλιανή Σμαραγδή, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, Δημήτρης Ζησίδης, Μαρία Σταματουλά, Κωνσταντίνος Καμάρας, Αγίμ-Δημήτρης Ντομγιόνι, Χρήστος Κουτούλιας, Στράτος Νικολαίδης, Ανθή Λιάγκου, Χρήστος Κάπελας. 
  • Κολύμβηση: Αντώνης Τσαπατάκης, Γιάννης Κωστάκης, Γιώργος Σφαλτός, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Βασίλης Τσαγκάρης, Παναγιώτης Χριστάκης, Χρήστος Ταμπαξής, Μαρία Καλπακίδου 
  • Goalbal (Γυναικών): Μαρία Τζάλλα, Κατερίνα Λορέντζου, Θεοδώρα Πασχαλίδου, Βασιλική Άγκο, Κωνσταντίνα Δρίβα, Κατερίνα Μαρκαντωνάκη. 
  • Ξιφασκία σε αμαξίδιο: Γεράσιμος Πυλαρινός-Μαρκαντωνάτος, Παναγιώτης Τριανταφύλλου. 
  • Σκοποβολή: Βαγγέλης Κακοσαίος, Θεοδώρα Μουτσίου, Αναστάτιος Μπούτης.  
  • Τένις με αμαξίδιο: Στέφανος Διαμαντής, Γιώργος Λαζαρίδης.  
  • Μπότσια: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, 
  • Παγκόσμιοι Αγώνες Νέων: Συμεών Κορόξενος, Δέσποινα-Μαρία Βουδουρίδου, Γιώργος Μουχθής, Παναγιώτης Ιωάννου, Μάριος Χατζηκυριάκος. 
    Ειδική τιμητική διάκριση θα δοθεί στον Γιάννη Χατζήμπεη, που έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Φρανκφούρτη. Ο αθλητής του ΠΑΣΥΠΚΑ Σπάρτακος, προπονητής του οποίου είναι ο Βασίλης Κρομμύδας, τερμάτισε τον αγώνα (3,86 χιλιόμετρα κολύμβησης, 180 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 42,2 χιλιόμετρα μαραθωνίου δρόμου) σε 13 ώρες 46 λεπτά, έχοντας στον ώμο του την ελληνική σημαία!

Επίσης θα βραβευθούν οι προπονητές και οι προπονήτριες των παραπάνω αθλητών και αθλητριών, καθώς επίσης και οι χορηγοί της ΕΠΕ και ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, αλλά και δημοσιογράφοι που έχουν ασχοληθεί και έχουν αναδείξει με τα ρεπορτάζ τους τον Προσαρμοσμένο Αθλητισμό. 




Πηγή: www.eaom-amea.gr
          www.sportsamea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.