blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Ευρωπαϊκοί Αγώνες Special Olympics, Αμβέρσα, Βέλγιο, 9-20 Σεπτεμβρίου 2014

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκοί Αγώνες Special Olympics, Αμβέρσα, Βέλγιο, 9-20 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκοί Αγώνες Special Olympics, Αμβέρσα, Βέλγιο, 9-20 Σεπτεμβρίου 2014

2014 Special Olympics European Summer Games

 


    Ξεκινάνε σήμερα στην Αμβέρσα του Βελγίου οι Θερινοί Πανευρωπαϊκοί Αγώνες των Special Olympics και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 του μήνα. Η διοργάνωση ξεκινάει με την Λαμπαδηδρομία με την φλόγα που μεταφέρθηκε σήμερα από την Ελλάδα και θα διαρκέσει τέσσερις μέρες. Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου θα γίνει η Τελετή 'Εναρξης στο ιστορικό Heyzel και το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου. 
     
   Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες διοργανώνονται κάθε τέσσερα χρόνια σε κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη. Οι συγκεκριμένοι αγώνες λέγονται αλλιώς και "Αγώνες της Καρδιάς". Για το 2014, η βελγική πόλη Αμβέρσα επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει τους Αγώνες.

  Στους Αγώνες θα συμμετέχουν οι Εθνικές Αποστολές 58 Ευρωπαϊκών χωρών, ανάμεσα τους και η Ελλάδα με πολυπληθή αποστολή. Συνολικά 2000 αθλητές και 1000 προπονητές, 4000 Εθελοντές και τους αγώνες αναμένεται να τους παρακολουθήσουν πάνω από 40000 θεατές. 
(Να σημειώσουμε ότι συμμετέχουν μόνο αθλητές με Νοητική Υστέρηση και δεν πρέπει να γίνεται συσχέτιση με Παραολυμπιακούς Αγώνες ή Παραολυμπιακά Αθλήματα).

     
Στην διοργάνωση και συγκεκριμένα στο αγώνισμα του Bocce θα συμμετέχει ο συνεργάτης και αρθρογράφος του "Εν Σώματι Υγιεί" κ. Τσάπατος Στέλιος, Καθηγητής Ειδικής Φυσικής Αγωγής, ο οποίος είναι Διεθνής Διαιτητής/Κριτής. Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη διοργάνωση που θα συμμετέχει μετά τους Παγκόσμιους Αγώνες στην Αθήνα το 2011 και μάλιστα θα είναι ο μοναδικός Έλληνας Διαιτητής στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Ο κ. Τσάπατος έχει ασχοληθεί εκτενώς με το Bocce με αρθρογραφία στον Τύπο, ανακοινώσεις σε Πανελλήνια Συνέδρια (Το άθλημα του Μπότσε και η ανάπτυξη του στην Ελλάδα: Τρομπέτα Ε, Τσάπατος Στ, Κουτσογιάννης Α & Καραιωσήφ Α, 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεραπευτικής Γυμναστικής & 4η Ημερίδα Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Θεσσαλονική, 2012) και με διοργανώσεις Τουρνουά γνωριμίας του κόσμου με το άθλημα, στο Γαλατά Τροιζηνίας το 2011 και στην Ξάνθη το 2012. 

    Η Ιστοσελίδα Ανάπτυξης και Προώθησης Ερασιτεχνικού & Προσαρμοσμένου Αθλητισμού "Εν Σώματι Υγιεί" από την Βέροια, εύχεται σε όλα τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής, Αθλητές, Προπονητές, Συνοδούς και στον Έλληνα Διαιτητή και συνεργάτη μας, Στέλιο Τσάπατο, καλή επίτυχία και να διασκεδάσουν με τη συμμετοχή τους!!


Επισκεφθείτε το επίσημο site της διοργάνωσης : SO2014
Δείτε το επίσημο trailer των αγώνων:


 



Η Ελληνική αποστολή στους Αγώνες

Ο Έλληνας Διεθνής Διαιτητής/Κριτής του Bocce, κ. Τσάπατος Στέλιος



Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!

Το "Εν Σώματι Υγιεί" στο Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.