blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Δημιουργία Παιδικής Χαράς για Παιδιά με Αναπηρία: Θα βοηθήσεις;

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Δημιουργία Παιδικής Χαράς για Παιδιά με Αναπηρία: Θα βοηθήσεις;

Δημιουργία Παιδικών Χαρών για Παιδιά με Αναπηρία! 

Βοήθησε και εσύ!

Από το eimaimama.gr και το changinggreece.gr αναδημοσιεύουμε την παρακάτω σημαντική πρωτοβουλία:

Το www.changinggreece.gr δημιουργήθηκε για να φέρνει στο προσκήνιο καθημερινά προβλήματα συμπολιτών μας ενημερώνοντας το κοινό. Δεν μένει όμως εκεί: δίνει έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων αυτών ευαισθητοποιώντας τους και παροτρύνοντας μας στην ομαδική χρηματοδότηση μιας ενδεχόμενης λύσης. Σε περιπτώσεις που αυτός ο τρόπος δεν επαρκεί για τη διευθέτηση του προβλήματος, προτείνει, διεκδικεί και στην έσχατη περίπτωση επιβάλλει συγκεκριμένες λύσεις μέσω της νομικής οδού.
Η μία από τις δύο πρώτες προτάσεις του αφορά στη δημιουργία παιδικών χαρών για ΑμεΑ, καθώς είμαστε η μόνη ανεπτυγμένη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει προβλέψει για κάτι τόσο απλό μα τόσο σημαντικό!

"Το παιχνίδι αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής αλλά και σωματικής ανάπτυξης των παιδιών. Έτσι και τα παιδιά με κινητικές ή πνευματικές αναπηρίες νιώθουν την ανάγκη να ανέβουν σε μια κούνια, να κατέβουν μια τσουλήθρα, να ισορροπήσουν ή να αναρριχηθούν, μα πάνω απ’ όλα να γελάσουν! Μια επιθυμία που δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από τα υπόλοιπα παιδιά... μια δυνατότητα που οφείλουμε ως άνθρωποι, ως κοινωνία να τους παρέχουμε!


Το παιχνίδι όμως αποτελεί και μια υπέροχη ευκαιρία κοινωνικοποίησης, μια αφορμή να εκτιμήσουν τα υπόλοιπα παιδιά τις ομοιότητες τους με άτομα με ειδικές ανάγκες και να μάθουν να διαχειρίζονται και να συνυπάρχουν με τις ανάγκες αυτών. Μια εμπειρία που αν τους γίνει βίωμα, θα μετατρέψει τον κόσμο μας σε ένα μέρος πιο τρυφερό μα και φιλικό προς όλους.
Το θέμα αυτό χρήζει της προσοχής όλων, δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι πατρίδα για χιλιάδες Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), το μεγαλύτερο μέρος εκ των οποίων κατοικούν στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία.
Προκαλεί λοιπόν θλίψη το γεγονός ότι στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, δύο περιοχές που οριοθετούν δημογραφικά τον μισό πληθυσμό της χώρας, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την διασκέδαση παιδιών με αναπηρίες. Ελάχιστες παιδικές χαρές επιτρέπουν την πρόσβαση σε ΑμεΑ, ενώ ΚΑΜΙΑ, στην ευρύτερη περιοχή, δεν διευκολύνει το ακίνδυνο παιχνίδι των παιδιών.
Το πρόβλημα αυτό όμως δεν αφορά άμεσα το 99% του ελληνικού πληθυσμού, με την κατάσταση να φαντάζει σε πολλούς ως κάτι το λογικό... Είναι όμως? Όχι... βεβαίως και όχι!!!


Συνοπτικά


Αν το ποσό που θα συγκεντρωθεί είναι μικρότερο του στόχου, θα διατεθεί για την προσαρμογή υφιστάμενων παιδικών χαρών στις ανάγκες ΑμεΑ.
Γιατί τα παιδιά με κινητικές ή πνευματικές αναπηρίες νιώθουν την ίδια ανάγκη για παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Μια ανάγκη που δεν έχουμε δικαίωμα να τους στερήσουμε.
Γιατί είμαστε η μόνη ανεπτυγμένη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει προβλέψει για κάτι τόσο απλό μα τόσο σημαντικό!
Γιατί με μια συμβολική συμμέτοχή θα εξασφαλίσουμε χιλιάδες ανεκτίμητα χαμόγελα.


Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις, προσφέροντας 2 Ευρώ (ή μεγαλύτερο ποσό αν το επιθυμείς) στο www.changinggreece.gr, όπου μπορείς μάλιστα να διαβάσεις περισσότερα για την αποστολή.
Ο στόχος είναι μεγάλος και σίγουρα όχι τόσο εύκολος, όμως όχι ανέφικτος, έτσι δεν είναι;

Ενημέρωσε όσους περισσότερους μπορείς!

ChangingGreece.gr

 EimaiMama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.