blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Στην Ιαπωνία το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Τυφλών!

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Στην Ιαπωνία το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Τυφλών!

Ποδόσφαιρο 5x5 Τυφλών:  

6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Τόκυο, Ιαπωνία, 2014

   Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλημάτων Τυφλών (IBSA - ibsasport.org) και η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 5x5 Τυφλών (Κατηγορία Β1), οριστικοποίησαν τις ημερομηνίες και ανακοίνωσαν ότι το επόμενο (6ο) Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Β1 θα διεξαχθεί στο Τόκυο, πρωτεύουσα της μαρινής Ιαπωνία από τις 13 εώς τις 25 Νοεμβρίου 2014.

   Η ραγδαία ανάπτυξη του αθλήματος φαίνεται και από το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχουν 12 ομάδες (έναντι 10 στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και για πρώτη φορά επίσης θα συμμετέχει χώρα και από την Αφρικάνικη ήπειρο. 

Η Βραζιλία χρίζεται ως φαβορί καθώς καλέιται να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2010 στην Αγγλία (Hereford, 2010, εικόνα 2). 

 Εικόνα 2: Φάση από τον Αγώνα Βραζιλία - Κίνα από το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

  Για την διοργανώτρια χώρα, την Ιαπωνία, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός ποδοσφαίρου Β1 που θα διοργανώσει, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 4ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κατηγορίας Β2/Β3 στην πόλη Sendai τον Φεβρουάριο του 2013. 
    Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Βραζιλία είναι τα τελευταία χρόνια κυρίαρχος σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί εκτός από τον τίτλο στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχει κατακτήσει και τα τρία χρυσά παραολυμπιακά μετάλλια σε Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008 και Λονδίνο 2012.
   Η Ελληνική Εθνική Ομάδα έχει σημαντικές πιθανότητες να συμμετέχει στο Τόκιο 2014 ενώ στο προήγουμενο πρωτάθλημα στο Χέρεφορντ 2010 κατέκτησε την 9η θέση μεταξύ 10 ομάδων.

Μπορείτε εδώ να βρείτε την επίσημη ιστοσελίδα του 6th IBSA Blind Football World Championships, διαθέσιμη προς το παρόν μόνο στα Ιαπωνικά (μπορείτε να την μεταφράσετε χρησιμοποιώντας Google Chrome).



Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ποδόσφαιρο Τυφλών, μπορείτε να βρείτε πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους:


Καθώς και σχετικά βίντεο




 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.